Janna Espenhain

Hvis du leder efter en kandidat til byrådet, der ikke er bange for at gå mod strømmen, behøver du ikke at lede længere. Synes du byrådet trænger til nyt blod, er det mig du skal give din stemme.

Jeg er kvinde og uddannet maskiningeniør. På min årgang var vi 2 kvinder og 60 mænd. Jeg tør tænke anderledes og jeg tør tage valg, der ikke ligger lige for!

I en del år har jeg arbejdet på Experimentarium, hvor jeg var leder for stedets håndværkere. Jeg er ikke bange for de tunge drenge, og jeg er slet ikke bange for at sige min mening.

Men jeg er ikke kun regneark og ledelse… Som ung blev jeg uddannet portrætmaler, og jeg bruger meget tid på kunst og design. Jeg har en unik baggrund, der gør jeg kan tænke praktisk og æstetisk på én gang!

 Og dét har jeg tænkt mig at gøre brug af, når jeg bliver valgt ind i byrådet. Vi har en smuk og dejlig kommune, og det skal vi blive ved med at have.

Mine mærkesager er:

1.      Landets bedste børneliv.
Der skal være tid og plads til børn i vores kommune. De lokale skoler og institutioner skal bevares. Det giver nærhed i hverdagen, liv i landbyerne og arbejdspladser i oplandet.

2.      Grønt og tilgængeligt nærmiljø.
Vores skønne natur skal gøres mere tilgængelig – især for BØRN. Da jeg var barn, cyklede vi børn ned til skoven, ned i parken, i skole eller til fritidsaktiviteter - helt på egen hånd. Vores børn skal også have et dejligt nærområdet og de skal kunne færdes frit i det.

3.      Gode, lokale arbejdspladser.
Ja, dem skal vi have til kommunen. Men spørgsmålet er – hvor skal vi lægge dem? Hvis du spørger mig, skal vi lægge industri væk fra beboelse og i store samlede områder. Meget gerne rigtig tæt på motorvej, så transport til og fra industrien bliver kortest mulig. Det skåner vores miljø og nedbringer CO2- udledningen – og så skal man naturligvis kunne cykle hen til industriområderne for at arbejde.

Lidt om mig:
Min Torben og jeg driver sammen et deltidslandbrug og en mindre medicovirksomhed. Vi har fire børn sammen, Frederik 17, Emilie 16, Katrine 11 og Christian 8. I nogle år har vi arbejdet for bevarelse af et godt nærmiljø hvor vi bor, og vi har i den anledning startet foreningen ”Rent miljø i Hillerød syd”.

Det sidste jeg kommer til at gøre er: at sidde på mine hænder!