Kend din nye Borgmester

Læs Klaus Markussens fortællinger om sig selv og sit liv. På den måde får du et billede af manden bag politikeren.


God læselyst


jeg blev student i 1994

☑️Jeg blev student fra Frederiksborg Gymnasium. Billedet her er efter translokationen på gymnasiet og på den store rundtur til alle klassekammeraterne. Det var en god dag. Jeg har faktisk stadig den orangefarvede jakke, men jeg har ikke rigtig fundet en passende lejlighed til at have den på ved igen

☑️Gymnasiet var for mig en åbenbaring af viden og indsigt og jeg var rigtig glad for at gå på gymnasiet. Jeg har mange gode venner fra dengang som jeg stadig ser og er tætte venner med.

☑️Men først og fremmest var gymnasiet det tidspunkt i mit liv, hvor min politiske bevidsthed for alvor blev vakt. Jeg kan stadig huske den dag jeg besluttede mig for at meldte mig ind i Venstres Ungdom. Det var midt i en biologitime, hvor mine tanker tog sig et strejf.

☑️Jeg var optaget af at læse alle de liberale klassikere og den dag i dag er det stadig en god ballast. Men jeg lærte også, at virkeligheden er langt mere sammensat end bøger og akademiske diskussioner. For mig handler politik om at finde gode løsninger på de problemer vi har. Og ikke mindst at finde løsninger sammen med andre partier i stærke politiske samarbejder. I samarbejder og i virkelige løsninger på virkelige problemer er principper om frihed, frisind og fællesskab vigtige for mig.

☑️Senere skulle det vise sig at jeg fik fornøjelsen af at vende tilbage til mit gymnasium. I forrige byrådsperiode var jeg udpeget af Region Hovedstaden som medlem af gymnasiets bestyrelse. Det var en stor glæde for mig, at få et gensyn med en skole som i den grad har været med til at forme mig.


Vild med dans

Det ER mine gamle dansesko. Størrelsen er 27, så de har en del år på bagen. De står hjemme på mit skrivebord, hvor jeg hver dag sidder og arbejder.

☑️Jeg blev genforenet med dem for nogle måneder siden. Efter min bedstefar gik bort fandt mine forældre dem i en kasse jeg havde gemt væk på loftet.

☑️Nu står de på mit skrivebord og minder mig om, at det er ok at stille krav og at det er godt at vi har et rigt foreningsliv i vores kommune. Da jeg var lille ville jeg gerne gå til fodbold. Men inden jeg fik lov til det var det et ubetinget krav fra min mor, at jeg skulle gå til dans først. Jeg husker det ikke som en fest, men jeg stod det igennem og efter en sæson med afdansningsbal fik jeg lov at gå til fodbold.

☑️Det skulle siden hen vise sig, at jeg ikke havde ret stort talent for fodbold. Men skoene står på mit bord som en daglig påmindelse om, at når man vokser op i vores kommune er det værdifuldt, at vi har et rigt idrætsforeningsliv. Det skal vi passe på – og med den seneste budgetaftale har Venstre fået indført, at idræts- og kulturforeninger over de kommende fire år kan søge en pulje på en million kroner til events og arrangementer.

☑️Dansen skulle vise sig at komme tilbage senere i mit liv. Min ene datter danser på højt niveau, men det kommer jeg tilbage til en anden god gang.

Min rygeovN

☑️ Jeg kan ligeså godt indrømme det med det samme. Jeg har ikke selv bygget min røgeovn. Havde det ikke været for min ven Preben er det ikke sikkert jeg havde haft alle de dejlige oplevelser med at røge kød og fisk.

☑️ Men en skøn efterårsdag for efterhånden mange år siden hjalp han mig med at bygge min egen røgeovn. Det er et meget enkelt design. Men enkelthed kan – ligesom med politik – godt vise sig at være en fordel. For den er nem at bruge og den har tjent mig godt i mange år. 

☑️ Masser af fisk og kød er kommet igennem ovnen og jeg er fyldt med forventningens glæde når jeg op til en efterårsweekend forbereder at røge kød. Tid og tålmodighed er nøgleord – og så selvfølgelig en ubetinget kvalitet i råvarerne. Når man koldrøger skal råvarerne skal være i orden og der skal udvises omtanke og respekt igennem hele processen.

☑️ Efter kødet har været i saltlage i et par dage skal det tørres godt igennem og SÅ kan røgningen begynde. Jeg bruger normalt en 9-11 timer på at røge et stykke kød. Det er hyggeligt at gå alene og sikre, at der konstant er korrekt temperatur og rigeligt med røg i ovnen mens man overvejer en masse ting. Mange gode politiske ideer har jeg fået mens jeg har gået og røget kød. 

☑️ Jeg har også gode erfaringer med at røge sammen med gode venner. Engang Preben og jeg røg en masse kød og fisk, fandt vi også på at vi skulle prøve at brygge øl – men den historie må vente til en anden gang